27-05-09

Beter laat dan nooit! ... 3 en 4 op sportklas!

We horen iedereen in Gavere al denken dat het toch zo lang duurt vooraleer er een verslagje op de site verschijnt over de sportklassen. Ja, dat kan gebeuren, hé! Er waren hier heel wat problemen om via draadloos internet ons verslag op de website van de school te krijgen. Maar hier zijn we dan toch!

Het is momenteel 9.15u. woensdagmorgen. Het zonnetje schijnt en het belooft een mooie dag te worden. Wees gerust, beste ouders; uw kinderen sliepen als roosjes. Na een vermoeiende dag was het al heel gauw stil op de kamers. We moesten niet één opmerking geven om al onze pupillen in slaap te krijgen. Wat deden we dan wel gisteren? We waren om 10.20u. aan de Zoo van Antwerpen. Tot 12u. volgden we een parcours onder leiding van een gids. Die legde vooral de nadruk op de "kleintjes" bij verschillende dieren. Het derde leerjaar kreeg reeds voor de middag Kai-Mook te zien, het baby-olifantje dat onlangs in de Zoo geboren werd. Omdat het nogal frisjes was, stond de kleine meid nog binnen. Rond 12u. onze boterhammetjes opgegeten en daarna in kleine groepjes op verkenning door de zoo. Nu begon het pas echt!! In groepjes van 6 à 7 leerlingen verkenden we de dierentuin tot in alle hoekjes: amfibieën, reptielen, nocturama, aquaria, giraffen, leeuwen, tijgers, prachtige scholen vissen, kamelen, bizons, kangoeroes, stokstaartjes, miereneters, ... we zagen ze allemaal. De kinderen genoten duidelijk van deze speurtocht!! Alle juffen evenzeer!!

Om kwart voor drie stapten we dan weer de bus op, bestemming Herentals; om daar rond kwart voor vier toe te komen. De kinderen waren meteen al onder de indruk van het mooie gebouw en z'n prachtige ligging. Eerst een vieruurtje en dan naar de kamer. Tot nu toe was het een goed bewaard geheim hoe de kamers verdeeld waren; maar alle kinderen waren tevreden! We deden dan ook ons best om iedereen bij minstens één persoon van z'n keuze te laten slapen. Bedden werden op- en valiezen leeggemaakt. Alles kreeg een plaatsje. Op het einde van de week wordt een kleine beloning gegeven aan de meest verzorgde en properste kamer.

Om 17.30u. liepen we dan voor de eerste keer de eetzaal binnen voor een lekker avondmaal: koude schotel met tonijn, pasta, aardappeltjes of zelfs brood. De kinderen vonden algauw hun weg in het zelfbedieningssysteem. Alles verliep vlot. Enkelen moesten er toch wel eens op gewezen worden hun beste tafelmanieren boven te halen; maar ook dat komt in orde!

Nee; ons programma was toen nog niet afgewerkt, hoor! Zwemmen stond ons ook nog te wachten! In het Netepark-zwembad plonsden we dat het een plezier was. Rond 21u. kwamen we als laatste uit het water ... Dat laatste kwartiertje enkel en alleen met onze leerlingen zwemmen, was gewoonweg genieten! Nog een drankje en een koek (die kunnen nogal eten, zeg!) en ons dagje was op.

Zwemgerief te drogen hangen, tanden poetsen, slaapkledij aan en zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ................

Vannamiddag krijgen jullie al een verder verslag!

 

10:22 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het was al heel plezant zie ik.Ben blij dat het kajakken goed verlopen is.Hoe is het met Elias?Hij is wat ziekjes vertrokken .Grtn uit Gavere.Slaapwel.

Gepost door: geenens | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.