27-05-09

Hier zijn we weer! (na alweer technische problemen)

Computers zijn toch ook nog niet alles ... Na de moeilijke start deze morgen, waren er ook nu weer problemen om op de blog van onze school te komen. Maar: het is (na een kwartiertje "knoeien") dan toch gelukt! Misschien geldt morgen het spreekwoord "Derde keer, goeie keer".

Hier gaan we dan!

De kinderen konden om 8u. deze morgen genieten van een uitgebreid ontbijt: er was keuze uit wit en bruin brood, 2 soorten ontbijtgranen, allerlei zoet beleg, fijne vleeswaren en yoghurt. Voor elk wat wils dus! Als drank strekte de keuze zich uit tot koffie, thee, melk, water en fruitsap.

Een goed ontbijt kon ook echt geen kwaad, want daarna moesten de spieren losgeschud worden voor een uurtje tafeltennis en een uurtje kajakken. Wees gerust, beste ouders, alle kinderen kwamen er heelhuids vanaf, hoor. Een zeer geduldige en behulpzame monitor begeleidde het kajakken en daardoor durfden ALLE kinderen het bootje in en de vijver op. Ook tafeltennis was een heel goede activiteit, waarbij de kinderen de juiste knepen van de sport leerden.

Om 12.30u. werd een heel lekker middagmaal geserveerd: tomatensoep met balletjes, frietjes met stoofvlees, sla, tomaten, sla, komkommer en als dessert een ... dame blanche! Lekker!! Er werd flink gegeten; de lipjes werden gelikt.

Dan volgde de "Ra, ra, ra" van het programma. Omdat het goed weer was, vertrokken we voor een wandeling van ongeveer 45 minuten door Herentals en door het mooie Peertsbos naar de Toeristentoren. Dit is een hoge toren van waarop je een prachtig panorama hebt over de hele streek! Om tot op de bovenste (van de 4 verdiepingen) te geraken, moesten de kinderen wel eerst 125 trappen doen. En ze deden het allemaal, hoor. Zonder mopperen of klagen, gingen ALLE leerlingen tot de top van de toren. Proficiat voor zoveel durf; zeker voor de kinderen (en juffen) die wel wat hoogtevrees hadden. Rond 16.15u. genoten we dan nog van een fruitsapje en een wafel; op onze poep; midden in het bos.

We hebben dus alweer een fijne dag achter de rug, met slechts een heel klein beetje regen! U krijgt alvast de groeten van ons allemaal!! Het is hier goed en we bllijven hier nog een beetje, want we hebben nog het één en ander te doen! Maak u niet ongerust! Met de teen van Lode gaat het goed; ongelukjes of ongemakjes zijn er nog bijna niet voorgevallen en iedereen loopt hier content en blozend rond.

Graag tot morgen! Kusjes voor elke mama en elke papa! Uw schatje mist u wel een beetje, maar heeft hier zoveel te doen dat daar niet veel aan gedacht kan worden... We zorgen voor uw pagadder!! ......................

17:49 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Supertof dat we via deze weg het wel en wee van onze spruit kunnen volgen ! Dikke proficiat!

groetjes en nog veel sportplezier,
Katia, mama van Flore

Gepost door: Katia | 27-05-09

Groetjes aan alle kindjes en juffen maar aan Jelle en Kaat in het bijzonder.
Oma en Opa uit Oudenburg

Gepost door: Oma en Opa | 27-05-09

Dit is inderdaad een heel leuk initiatief. Ik hoop voor de kinderen dat de juffen een beetje braaf zijn...
nog veel plezier,
papa van Lewie.

Gepost door: Wim | 27-05-09

Leef jullie vandaag nog maar eens goed uit!
En Jelle en Kaat, zondag willen we alle verhalen horen

Gepost door: Tante en Ome Tom | 28-05-09

De commentaren zijn gesloten.